Kosár

Nincs termék

Szállítási feltételek Szállítás
0 Ft‎ Összesen

Fizetés

Gyártói cikkszám
Cikkszám
Mennyiség
Összesen

A termék sikeresen hozzá lett adva a kosaradhoz.

Összes termék (Adóval)
Összes szállítás (Adóval) Szállítási feltételek
Összesen (Adóval)
Vásárlás folytatása Tovább a fizetéshez

Termékek

Milyen burkolatot válaszunk?

Szinte csak az ízlésünk és a pénztárcánk szab határt. Magyarországon szinte az összes európai gyártó burkolatai megtalálhatók. Ezeknél a gyártóknál nem ritka a több ezer cikkelemes termékválaszték. Ez óriás választékot jelent. Nem véletlen, hogy a burkolatválasztásban sokan elvesztik a fonalat. Vannak trend diktáló gyártók, de összeségében elmondható a többi gyártóról is, hogy 1-2 év lemaradással követik őket a termékfejlesztésben és a népszerű újdonságokat hamar bevezetik a saját választékukba is. Viszont a trenddiktálók legtöbbször tudnak mást is! Sokkal szélesebb termékpaletta akár egy adott színből, ezért moduláris és könnyen kombinálható burkolatválaszték, legmodernebb gyártás technológia, amivel még tökéletesebb termékek készülhetnek.

Milyen burkolóra van szükség?

Szakképzetre. És ez egyszerűen hangzik, de számos példával találkoztunk már, ahol olyan "szakemberek" adták ki magukat burkolónak, akik inkább szakbarbároknak voltak mondhatók. Persze tisztelet annak a kevés kivételnek, akik nem tanult mesterségük ellenére is tökéletes munkát végeznek. Mindenképp érdemes referenciát kérni és megkockáztatom, hogy az sem ördögtől való, ha elkérjük a szakvizsgáját a szakinak.

Ördöngösség a burkolás?

Nem és ez valószínűleg elmondható az összes olyan szakmáról, amit a szakiskolákban el lehet sajátítani. De! Minden jó szakember egyben nagyon igényes is a munkájára, felkészült, ismeri az újdonságokat, képzi magát, nem ragad le a megszokott dolgoknál és kreatív. És persze nem fél kérdezni, ha valamit még nem ismer. Annál rosszabb nem nagyon történhet egy megrendelővel, ha olyan szakival találkozik, aki mindent tud, sőt jobban tud! Persze ez aztán hamar kiderülhet, hogy csak elméletileg vagy talán még úgy sem. Ilyenkor szinte biztos, hogy nem lesz olyan a munka, amit a megrendelő álmaiban elvárt volna.

Mi a teendő burkolás előtt?

Kiváló minőségű burkolást szeretnénk otthonunkba? Kell hozzá egy jó állapotú teherbíró aljzat. Olyankor, ha a ragasztásnál a felület nem vízszintes, illetve a körülötte lévő helyiségek szintjéhez mérten eltérés mutatkozik, a burkolat esztétikai megjelenése és minősége nem lesz megfelelő. Éppen ezért a burkolatok fektetése előtt mindig meg kell vizsgálni az aljzatot, és ha hibát észlelünk, ki kell javítani azt.

Meglévő régi burkolatot mindenképp fel kell bontani?

Nem mindenki tudja, de az új padlóburkolatok lerakása nem jelenti mindig a régi burkolat felbontását, mivel ma már beszerezhetők jó minőségű műgyanta bázisú kötőhidak, felületkiegyenlítők és ragasztók, melyek tökéletesen alkalmasak ennek a problémának az áthidalására. Mindez kevesebb pénzbeli és időbeli ráfordítást jelent. Viszont fontos, hogy a régi burkolat stabil legyen, hisz egy mozgó aljzatra ráburkolni kidobott pénz.

Milyen szerszámok könnyítik meg a burkolást?

Vizes vágók, szintező rendszerek, burkolat emelők, gyémánt vágók. Az elmúlt 30 évben ez is óriásit változott, ma egy jól felkészült szakembernek akár több millió Ft-os!!! gépparkja is lehet és így már értelmezhető is, hogy a jó burkolót meg is kell fizetni.

Élvédő vagy gérbe vágás?

Talán elmondható, hogy itt válik el a burkoló szakember és a burkoló mester. Élvédővel is lehet szép élképzést megvalósítani, de elmondható, hogy ezt a gérbe vágott (általában 45 fokban megvágott él) burkolat élképzéssel össze sem lehet hasonlítani. Viszont hatalmas precizitást, gyakorlatot és nem utolsó sorban megfelelő gépesítést igényel. A legtöbb burkoló nem fogja felajánlani ezt a lehetőséget, de találkoztunk már üdítő kivétellel.


Termékek