Kosár

Nincs termék

Szállítási feltételek Szállítás
0 Ft‎ Összesen

Fizetés

Gyártói cikkszám
Cikkszám
Mennyiség
Összesen

A termék sikeresen hozzá lett adva a kosaradhoz.

Összes termék (Adóval)
Összes szállítás (Adóval) Szállítási feltételek
Összesen (Adóval)
Vásárlás folytatása Tovább a fizetéshez

Termékek

Járólapot csempének?

Járólapot használhatunk csempének?

Hát miért ne használhatnánk? Mivel a járólapok minden fizikai tulajdonságukban komolyabb feltételeknek kell, hogy megfeleljenek így a jóval kisebb elvárásoknak a falakon lévő használatánál sem fognak szégyent vallani.

Ma már egyre kevesebb fali csempe készül. A padlólap gyártók is rájöttek, hogy ha a járólapokat csempeként is használják jó pár kellemetlenség megszűnhet. Nem lesz tónus és méret különbség a két felület között, ha ugyanazon szériából választunk. Valószínűleg a burkoláskor felhasznált anyag mennyiség is optimálisabb lesz, hiszen az elvágott burkolatok a másik felülethez is felhasználhatóvá válnak.

Van hátránya is? Minimális. Ez viszont csak jó burkoló, csempe ragasztó és/vagy szerszám kérdése. Mivel a kerámia gyártók sokszor használnak kőporcelán technológiát, ami sokkal keményebb és ridegebb anyag, mint a hagyományos mázas kerámia, így ezeknek vágása, fúrása is nagyobb figyelmet igényel. Viszont ma már nem kell ahhoz szétkaszabolni a burkolatokat, hogy például egy konnektor helyét kihagyjuk. Csak pontos mérés és célszerszám szükséges ehhez, amiket megtalálhat webshopunkban.

És mi a helyzet, ha csempét szeretnénk járólapként használni? Ebben az esetben nagyon észnél kell lenni. Mivel a csempéket legtöbbször nem tesztelik kopásállóságra vagy csúszásgátlásra így ezeknek padlólapként használata nagyon kockázatos. Elméletileg egy fürdőszobában a kopásállóság nem nagy probléma, mivel ide ritkán megyünk be kinti cipővel, de gondoljunk csak bele, hogy egy mázas csempével mi történik, ha leejtünk valamit. Fontos szempont az is, hogy a csempe akár nagyon fényes felületű is lehet és így azoknak a csúszásgátlása nagyon minimális, így a fürdőszobi balesetek is fokozottan előfordulhatnak.

Termékek