Kosár

Nincs termék

Szállítási feltételek Szállítás
0 Ft‎ Összesen

Fizetés

Gyártói cikkszám
Cikkszám
Mennyiség
Összesen

A termék sikeresen hozzá lett adva a kosaradhoz.

Összes termék (Adóval)
Összes szállítás (Adóval) Szállítási feltételek
Összesen (Adóval)
Vásárlás folytatása Tovább a fizetéshez

Termékek

Fuga nélküli burkolást szeretne? Ezeket érdemes megfontolni!

A mai gyártástechnológia robbanás a burkolat gyártókat is érinti és így ma már olyan burkolatok is készülhetnek, amelyek pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlenek voltak. Az ALELUIA CERAMICAS és a CERRAD gyártóink is készítenek élcsiszolt (rektifikált, lézer vágott) burkolatokat és ez ma már olyan ipari méretre növekedett, hogy sokszor már nem jelentős a plusz költsége.

Ezek a burkolatok tökéletesen illeszthetők egymáshoz a méretpontosságuk miatt, így a burkolat kereskedelem talán egyik rákfenéje, a kalibráció ki van pipálva. Elméletileg így lehetőség van a fuga nélküli burkolásra is. Elméletileg. Viszont figyelembe kell venni, hogy a fuga nélküli lerakás pár kérdést nyitva hagy:

- A burkolatok közti résekbe bejut a szennyeződés.

- Itt is a víz az Úr! A burkolatok közti résekbe bejut a nedvesség és ott, ha elég hosszú ideje van, még a ragasztót is fel tudja puhítani.

- Kültérben, ha nedvesség hatol be a nem létező fugánk helyén a burkolat felfagyás fokozottan előfordulhat.

- A hőtágulás miatt a szorosan egymás mellé helyezett lapok szélei felpattognak széttöredezhetnek. Ez fokozottan igaz, ha padlófűtésünk van.

- Az épületek minimálisan, de mindig mozognak ezért a fuga nélküli burkolásnál nincs lehetősége a lapoknak hova „menekülni”.

Mi a megoldás?

Egyértelműen a fugázás. Ez persze lap stílusától és az elképzelésünktől függően 1, de akár 50 mm-es is. A fugának eléggé flexibilisnek kell lennie ahhoz, hogy a fenti problémákat kiküszöbölje. Arra is figyelnünk kell a fuga kiválasztásánál, hogy a keskeny fugához olyan szemcsenagyságú fugázót használjunk, ami a két burkolat közé be is megy. Széles, rusztikus fugáknál pedig inkább szélesebb fugákat használjunk. A különböző síkok találkozásánál, mivel sokkal nagyobb a szerkezetek közti mozgás, használjunk olyan szilikonokat, amelyek fokozottan ellenállnak a penésznek és a jóval rugalmasabbak a normál fugáknál. Használhatunk epoxi fugát is, ami a cementbázisú fugákkal ellentétben egyáltalán nem szívja be a nedvességet és a szennyeződést, így az hosszútávon is megtartja színét és vízzáró képességét. Továbbá az epoxy fuga fokozottan ellenáll a savaknak, így az élelmiszeriparban, gyárakban is javasolt a felhasználása.

Különlegesség:

A MAPEI Kerapoxy Design epoxi fugázóanyaghoz, ha MAPEI Mapeglittert keverünk, akkor fényesen csillogó, metálfényű fugát kapunk.

 

Néhány termék, ami a tökéletes fugázáshoz kellhet:

Szuperfinom fugahézagokhoz:

  • MAPEI Keracolor SF - Szuper finom, fokozott terhel hetőségű, cementkötésű fugázóhabarcs 4 mm fugaszélességig.

Általános fugahézagokhoz:

  • MAPEI Keracolor FF Flex - Fokozott terhelhetőségű, polimerekkel módosított, DropEffect® technológiával készült vízlepergető tulajdonságú, cementkötésű fugázóhabarcs 6 mm fugaszélességig.

Széles fugahézagokhoz:

  • MAPEI Keracolor GG - Fokozott terhelhetőségű, polimerrel módosított, cementkötésű fugázóhabarcs 4–15 mm széles fugahézagokhoz.

Extra széles, rusztikus fugahézagokhoz:

  • MAPEI Keracolor Rustic - Rusztikus megjelenésű fokozott terhelhetőségű, polimerrel módosított, cementkötésű fugázóhabarcs hidegburkolatok hézagainak 5 – 50 mm széles fugahézagaihoz.

Gyors használatbavételhez:

  • MAPEI Ultracolor Plus - Gyorskötésű és gyorsszáradású, fokozott terhelhetőségű, polimerekkel módosított, kivirágzásmentes, fugázóhabarcs 2 és 20 mm közötti fugaszélességekhez.

Szilikonok:

  • MAPEI Mapesil AC - Penészálló ecetsavas szilikon hézagkitöltő-anyag a MAPEI színes fugák árnyalataiban.
  • MAPEI Mapesil LM - Semleges szilikon bel- és kültéri természetes kőlapú burkolatok mozgási hézagainak rugalmas kitöltéséhez.

Epoxi fugázás:

  • MAPEI Kerapoxy Design - Kétkomponensű, dekoratív epoxi fugázóanyag saválló fugázó.
  • MAPEI Mapeglitter - metálfényű színes csillám Kerapoxy Design-hoz.

Termékek